collectie
home
links
restauratie
expositie
route
gratis taxatie
schilderijen zoeken
KUNSTHANDEL GALERIE TROMPENBURGH KUNSTHANDEL GALERIE TROMPENBURGH KUNSTHANDEL GALERIE TROMPENBURGH
NIEUWE AANWINSTEN GALERIE TROMPENBURGH

We hebben in de laatste periode weer een groot aantal nieuwe schilderijen aan onze collectie
toe mogen voegen, waarvan de meeste werken van belangrijke meesters uit de 19e eeuw
afkomstig zijn. Helaas kunnen we u in deze nieuwsbrief niet alle 27 nieuwe schilderijen tonen,
Daarom beperken we ons tot een selectie van uitsluitend onderwerpen met als thema "koeien"
De koe, het icoon van het Hollanse landschap werd al uitgebreid weergegeven door grote meesters
in de 17e eeuw. Ook had dit dier een zeer grote aantrekkingskracht op de schilders van de Haagse School.
Zoals; Anton Mauve, Gabriël en Willem Maris. Van deze laatste tonen we u een fraaie aquarel.
Dit werk maakte deel uit van een tentoonstelling in het Frans Hals Museum te Haarlem. Eveneens
uit Haarlem kwam de schilder Hendrik Savrij die vrijwel uitsluitend koeien als hoofdonderwerp
voor zijn composities koos. Verder ziet u nog een zeer fraai uitgewerkt schilderstuk uit de 17e eeuw
dat wordt toegeschreven aan Karel Dujardin, een leerling van Nicolaas Berchem. Tot slot nog
een spectaculair werk van de 18e eeuwse schilder Jacob van Strij uit Dordrecht die op zijn beurt
geinspireerd werd door Albert Cuijp. Binnenkort zijn al deze werken in onze galerie in 's Graveland
te koop en te bezichtigen.

Galerie Trompenburgh beschikt over een eigen lijstenmakerij. Wij maken hoekornament- en staaflijsten
in elke maat die in elke kleur afgewerkt kunnen worden. In de maand Juli geven we een speciale korting
van 25% op het hele assortiment! Een mooie gelegenheid om die schilderijen die u toch al eens in wilde
lijsten, nu van een nieuw exemplaar te voorzien. Klik hieronder voor meer info.
25% KORTING


Goed nieuws voor bezitters van kunst

In het financiele nieuws verscheen een artikel over veilinghuis Christie's. De omzet van het internationaal veilinghuis is in het eerste halfjaar met 9 procent gestegen. De in Londen gevestigde onderneming verkocht voor 2,4 miljard pond,[ ruim € 2,7 miljard ] aan kunst en antiek. Naoorlogse enhedendaagse kunst brachten het meeste geld in het laatje, 800 miljoen Euro. Een stijging van 16%. Steeds meer beleggers beschouwen kunst als een alternatieve investeringsmogelijkheid. Bij Galerie Trompenburgh bemerken we een soortgelijke trend,
De omzet van goedkope en meer decoratieve kunst is duidelijk afgenomen. Echter voor de werken van kwaliteit en goede signatuur bestaat nog steeds een gezonde en toenemende belangstelling nu het spaargeld op de bank een negatief rendement oplevert en de aandelenmarkt te gevaarlijk voor de particuliere belegger blijkt te zijn. Bovendien is een investering in kunst vrijgesteld van vermogensbelasting.!
Ook deze maand tonen we u hieronder weer een viertal nieuwe aanwinsten. Als eerste een zeegezicht in heldere kleuren uit het eind van de 19e eeuw van J W Gruijter. Verder een pendant van de schilder J.M.Jansen die werkte in de trant van B.C.Koekkoek en nog een zeer fraai werk uit zij beste periode van de beroemde 19e eeuwse marineschilder Abraham Hulk.


Op zondag 3 novembergaat in Galerie Trompenburgh een nieuwe expositie van start.
"Schilders uit het Gooi en de Vechtstreek" is het thema. Al in de 19e eeuw werd
het Gooi, en met name Hilversum, door bekende kunstschilders ontdekt. Jan van Ravenswaay
en James de Rijk hebben er een groot deel van hun leven gewoond, maar ook een groot
aantal leden van de beroemde schildersfamilie Koekkoek en Cornelis Springen hebben
zich er gevestigd. Pas later kwamen de dorpen Kortenhoef en Laren in de belangstelling
van met name de schilders uit de Haagse School. Waarvan Anton Mauve en P.J.C.Gabriël
wel de bekendste waren. Vooral in Laren, hebben  in de loop der tijd honderden
kunstenaars gewoond en ge werkt. Op deze tentoonstelling wordt dan ook veel werk van deze
schilders getoond, waaronder werk van David Schulman, Hein Kever, Johan Meijer en
W.G.F.Jansen. Uit de omgeving van Kortenhoef noemen we Bernard van Beek, Dirk Smorenberg
en P.J.C. Gabriel. Schilders uit Hilversum die geexposeerd worden zijn o.a. Jan H.B. Koekkoek
Jan Holtrop en Jan Rijlaarsdam. U bent van harte welkom elke zaterdag en zondag van
13.00 to 17.00 uur. De toegang is gratis.

EXPOSITIE "WINTER IN HOLLAND"

Sneeuw is er nog niet gevallen en komt geen witte Kerst,of Elfstedentocht.
  Maar bij ons wel!
Ca .50 schilderijen met wintervoorstellingen voorzien van een dik pak sneeuw of een spiegelend ijsvloertje sieren de galerie tm. eind februari. De popularteit van wintertaferelen heeft altijd de boventoon gevoerd ten opzichte van zomerlandschappen. Dit komt vaak ook tot uiting in de prijs. Een goed voorbeeld hiervan is het werk van o.a .David Schulman en Louis Apol.
De gemiddelde opbrengsten van hun wintertaferelen liggen ca 50 tot 70% hoger dan die van hun zomerse voorstellingen. En dat terwijl deze nog niet eens zeldzamer zijn!! Dit wordt natuurlijk grotendeels bepaald door de grote vraag naar dit soort voorstellingen.
 We hebben een prachtige collectie samengesteld met werken van beroemde 19e eeuwse schilders  zoals; Charles Leickert, J.J.C. Spohler, en N. Roosenboom.  Deze werden geïnspireerd door hun grote voorbeeld, Andreas Schelfhout 1787 -1970, die in dit genre voor een grote ommekeer zorgde en deze voorstellingen veel lichter en kleurrijker weergaf dan zijn voorgangers uit de 17e en 18e eeuw. Maar ook de 20e eeuw is goed vertegenwoordigd door de Gooise kunstenaars: David Schulman [5x,] Johan Meijer, Willem Noordijk, en Jan Holtrop.
Een mooie gelegenheid om uw collectie eens uit te breiden met een dergelijk winters kunstwerk. Galerie Trompenburgh heet u van harte welkom op deze sfeervolle wintertentoonstelling en wenst u tevens prettige feestdagen en een goed en gezond 2014 !
We hebben weer een goed jaar achter ons en we danken  dan ook alle gezellige mensen die ons de afgelopen tijd een bezoek hebben gebracht , en spreken de hoop uit dat u  nog lang veel plezier mag beleven aan de eventueel aangekochte kunstwerken.

Hans van Moerkerken en medewerkers.

nieuwsbrief november 2013
nieuwsbrief augustus 2013
NIEUWSBRIEF JANUARI 2015
NIEUWE AANWINSTEN
Het is opmerkelijk dat "de Nederlander" niet gek is op landschappen met bergen. We gaan er wel naar op vakantie en we vinden ze prachtig, maar NIET op een schilderij. Nederlanders willen over het algemeen op een landschapsschilderij iets uit hun eigen omgeving zien. Iets wat vertrouwd is. Een Amerikaan heeft hier, vreemd genoeg, niet zo veel last van. Een goede reden om in deze nieuwsbrief eens wat nieuwe aanwinsten te laten zien van buitengewoon fraai werk met buitenlandse onderwerpen.
 Het eerste schilderij is een afbeelding van de Naero Fjord in Noorwegen. De Engelse schilder Henry Enfield was een van vele kunstenaars die aan het eind van de 19e eeuw Noorwegen bezochten en deze schitterende locatie vastlegde. Waarschijnlijk reisde hij rond met het afgebeelde schip.
 Het volgende schilderij is van de ondergewaardeerde schilder Philippeau die reeds op ,20 jarige leeftijd in 1845 naar Italie vertok en daar jarenlang verbleef in o.a. Rome en Venetie. Hij vervaardigde daar een groot aantal romantische taferelen die zich kenmerken door schitterend kleurgebruik en een fabelachtige techniek, waarvan het onderstaande werk een zeer fraai voorbeeld is.
Wie nu denkt dat Philippeau een buitenlander was, heeft het mis. Hij werd in Amsterdam geboren en kreeg de voornamen Karel Frans. Hij overleed in Breda. Binnenkort zijn beide werken in de galerie te bewonderen..Op onze website vindt u ook nog de laatste nieuwe aanwinsten van o.a. Charles Leickert, Frans Breuhaus de Groot, Hein Kever, Emanuel van Beever, Willem Roelofs, P.G. Vertin en Abraham Hulk.
EXPOSITIE
Op 3 Mei gaat onze nieuwe expositie met stads- en dorpstaferelen van start.
Er worden ca, 40 schilderijen uit de 19e en 20e eeuw getoond van o.a. Kortenhoef, Laren,Vreeland, s-Graveland, Loenen en Blaricum. Maar ook van buiten de regio zoals van Amsterdam, Alkmaar, Dordrecht, Zierikzee, Zandvoort, Haarlem, Scheveningen, Brielle, Blokzijl en Durgerdam.
Er is speciaal plaats ingeruimd voor een aantal werken van de Spaanse schilder Juan Soler die het straatleven van Parijs rond 1900 meesterlijk heeft uitgebeeld.
We nodigen u van harte uit om deze tentoonstelling te bezoeken, elk weekend op zaterdag en zondag van 13,00 tm. 17,00 uur.
 In onze volgende nieuwsbrief van Mei, tonen we weer een aantal belangrijke nieuwe aanwinsten die bij ons zijn binnengekomen.


NIEUWSBRIEF  december 2015

 De winter is allang weer begonnen. We merken er echter nog helemaal niets van. We zijn weer in een soort lange herfst beland en we kunnen een dik pak sneeuw en een paar dagen ijspret wel vergeten. Als u dat ook jammer vindt, kunt u nu onze jaarlijkse wintertentoonstelling bezoeken. Hier vindt u wel dik besneeuwde landschappen en zonnige ijsgezichten met schaatsend volk in al hun doen en laten. Het lijkt wel of dat lang geleden heel gewoon was. Gelukkig hebben we weer een mooie collectie wintertaferelen samen kunnen stellen van ca. 40 schilderijen met werk van oa. Ch.Leickert, J.J.C.Spohler, L.J.Kleijn , D.Schulman. J.Holtrop, Joh. Meijer, F.M.Kruseman, H.P.Koekkoek en vele anderen.

We wensen alle mensen die het afgelopen jaar weer de nodige gezelligheid meebrachten in onze galerie; fijne feestdagen en een gezond en kunstzinnig 2016 toe!!

Hans van Moerkerken en medewerkers.

We zijn beide kerstdagen gesloten. 3e kerstdag, zijn we er wel !.