nieuwsbrief
collectie
home
links
restauratie
expositie
route
lijsten
Werk van andere kunstenaars in onze collectie:Bakker Korff, Balyon, Bastert, Bauffe Van Beek, Been, Beernaert, Bellaard, Bennewitz, Van Berchem, Beyschlag, Blanc, Bleijs, Blommers, Bogman, Bol, Bos, Henk Bos, Bosboom, Bouter, Brasov, Breuhaus de Groot, Briet Ã, Brood, De Bruin, Bucourt, Bueninck, , Calisch, Christ, Cortez, Couwenberg, Corver, Craeb, Cunaeus, Curry, Van Dam, Delfgaauw, Dekker, Delattere, Delin, Derians, Destree, Van Dieghem, Dievenbach, Doeser, Drulman, Van Dijcke, Eerdmans, Van Eck, Eickelberg, Van Emmerik, Van Essel, Eversen, Feldhutter, Fels, Ferstel, Filarski, Gabriel, Gabor, Gerard, Gerstenhauer Zimmerman, Gestel, Geijp, Van Gessel, Ghesquiere, Van Gilst, Goedhart, Goosen, Gorter, Grauenkamp, Groenenwegen, Van Groningen, De Groot, Van Haaren, Hamers, Hanger, Hans, Haverman, Heijboer, Helder, Hendriks, Hogendoorn, Hollestelle, J.Holtrop, Jan Holtrup, Van Hoogstraten, Hoppenbrouwers, Horrix, Hulk, Hurkmans, Hynkes, Jansen, Jelinek, De Jong, De Jonge, De Jongere, Kaemerer, Van Kampen, Ten Kate, Kever, Kimmel, Kleijn, Knikker, Knip, Koekkoek, Kool, Knikker, Knip, Koekkoek, Koeman, Kohnstam, Konijnenberg-De Groot, Kool, Korthals, Van Kregten, Kruseman van Elten, Kuijpers, De Leao Laguna, Lamme, Langeveld, Laux, Leemker, Van Leemputten, Van Leeuwen, Leickert, Lenoir, Levisin, Liersema, Ligtelijn, Lodeizen, Lokhorst, Mackenzie, Marcel-Clement, Van Marcke, Marechal, Maris, Mauve, Meerts, Melis, Mels, Mertz, Metzoldt, Meijer, Van Moerkerken, Evert Moll, Moolhuizen, Montigny, Morel, Muller, Nefkens, Van Nieuwenhoven, Noltee, Noorderwier, Noordijk, Van Noort, Opdenhoff, Parkes, Pieters, Van der Plas, Pootjes, Pothast, Van Prooyen, Van der Put, Van Raden, Raaphorst, Reelfs, Rip, Robin, Roelofs, Rochussen, Ronner-Knip, Roosenboom, De Rijk Rijlaarsdam, Van den Sande Bakhuyzen, Saeger, Sayes, Schaap, Van Schagen, Schelfhout, Schildt, Schipper, Schippers, Schipperus, Schotel, Schouten, Schulman, Schuster, Van Severdonck, Singer, Sijthoff, Sijthoff van Rijswijk, Slager, Slotman, Sluyters, Smeerdijk, Smits, Smoolenaers, Dirk Smorenberg, Smorenberg, Van Soest, Soler, Spohler, Springer, Stark, Van Starckenborgh, Sterre de Jong, Stevens, Van Stolk, Stortenbeker, Stroebel, Van Strij, Stutterheim, Taanman, Terlouw, Van der Tonge, Thomas, Valkenburg, Vandendaele, Van Velzen, Verhoesen, Veron, Verschuur, Verster, Vertin, Vester, Viegers, De Vletter, Van Vliet, Voerman, De Vogel, Vreedenburgh, De Vries, Van Vuuren, Wagemans, , Van Walcheren, Waldorp, Walter, Van Waning, Weenink, Weiss, Weissenbruch, Welther, Wens, Westerbeek, Wiggers, Willerding, Van Wolde, Wijdoogen, Van Wijngaerdt, Wijsmuller, Zandleven, Van der Zee, Zoetelief Tromp, Zon

taxatie
Fedor van Kregten
Diever 1871 - 1931 Den Haag


Fedor van Kregten (1871-1937) woonde en werkte een groot deel van zijn leven in de buurtschap Notter bij Wierden. Daarnaast werkte hij afwisselend in Den Haag en Drenthe. Tussendoor maakte hij reizen naar Marokko en Spanje. De autodidact Van Kregten liet zich daarbij constant inspireren door de natuur. Hij schilderde veel landschappen met vee in de geest van de Haagse School, waarbij hij veel speelde met licht.Van Kregten kwam als geboren Drent met zijn ouders naar Wierden. Zijn vader was 'bovenmeester' der lagere school in het landelijke gebied aan de westkant van het dorp. Fedor van Kregten koos aanvankelijk ook voor het onderwijs, tot hij zich op 22-jartige leeftijd 'bekeerde' tot de kunst.
Zijn specialiteit zijn landschapsschilderingen, veelal met veel koeien, kalfjes of schaapskuddes. Van Kregten ging ver om zo natuurgetrouw mogelijk te schilderen. Zo leefde hij in Notter - waar hij zijn atelier had - met koeien. Hij at en sliep er zelfs mee om de dieren qua bouw en sfeer te doorgronden. Alles omwille van de kunst.
Fedor van Kregten behaalde eerst zijn onderwijzersacte, maar begon vanaf zijn 22ste volledig te schilderen. Hij haalde een zeer grote produktie en maakt al snel naam als koeienschilder.Woonde en werkte in Den Haag en Wierden. Maakte in 1925 een lange reis naar Noord Afrika en Spanje. Hierna veranderde zijn stijl naar een veel frisser en tintelender palet.Was voornamelijk autodidact. Schilderde en tekende vooral landschappen met koeien en na 1925 ook Arabische taferelen.Wordt gerekend tot de tweede generatie Haagse school.

info Benezit, Scheen
Fedor van Kregten 1871 - 1931 Holland
olie op doek, 60 x 80 cm, verkocht

Fedor van Kregten, 1871 - 1931 Holland
olie op doek, 31 x 41 cm, verkocht

Fedor van Kregten, 1871 - 1931 Holland
olie op doek, 35 x 55 cm, verkocht

Fedor van Kregten, 1871 - 1931 Holland
olie op doek, 35 x 45 cm, gereserveerd


Fedor van Kregten, 1871 - 1931 Holland
 30 x 50 cm, € 750,-