nieuwsbrief
collectie
home
links
restauratie
expositie
route
lijsten
Werk van andere kunstenaars in onze collectie:Bakker Korff, Balyon, Bastert, Bauffe Van Beek, Been, Beernaert, Bellaard, Bennewitz, Van Berchem, Beyschlag, Blanc, Bleijs, Blommers, Bogman, Bol, Bos, Henk Bos, Bosboom, Bouter, Brasov, Breuhaus de Groot, Briet Ã, Brood, De Bruin, Bucourt, Bueninck, , Calisch, Christ, Cortez, Couwenberg, Corver, Craeb, Cunaeus, Curry, Van Dam, Delfgaauw, Dekker, Delattere, Delin, Derians, Destree, Van Dieghem, Dievenbach, Doeser, Drulman, Van Dijcke, Eerdmans, Van Eck, Eickelberg, Van Emmerik, Van Essel, Eversen, Feldhutter, Fels, Ferstel, Filarski, Gabriel, Gabor, Gerard, Gerstenhauer Zimmerman, Gestel, Geijp, Van Gessel, Ghesquiere, Van Gilst, Goedhart, Goosen, Gorter, Grauenkamp, Groenenwegen, Van Groningen, De Groot, Van Haaren, Hamers, Hanger, Hans, Haverman, Heijboer, Helder, Hendriks, Hogendoorn, Hollestelle, J.Holtrop, Jan Holtrup, Van Hoogstraten, Hoppenbrouwers, Horrix, Hulk, Hurkmans, Hynkes, Jansen, Jelinek, De Jong, De Jonge, De Jongere, Kaemerer, Van Kampen, Ten Kate, Kever, Kimmel, Kleijn, Knikker, Knip, Koekkoek, Kool, Knikker, Knip, Koekkoek, Koeman, Kohnstam, Konijnenberg-De Groot, Kool, Korthals, Van Kregten, Kruseman van Elten, Kuijpers, De Leao Laguna, Lamme, Langeveld, Laux, Leemker, Van Leemputten, Van Leeuwen, Leickert, Lenoir, Levisin, Liersema, Ligtelijn, Lodeizen, Lokhorst, Mackenzie, Marcel-Clement, Van Marcke, Marechal, Maris, Mauve, Meerts, Melis, Mels, Mertz, Metzoldt, Meijer, Van Moerkerken, Evert Moll, Moolhuizen, Montigny, Morel, Muller, Nefkens, Van Nieuwenhoven, Noltee, Noorderwier, Noordijk, Van Noort, Opdenhoff, Parkes, Pieters, Van der Plas, Pootjes, Pothast, Van Prooyen, Van der Put, Van Raden, Raaphorst, Reelfs, Rip, Robin, Roelofs, Rochussen, Ronner-Knip, Roosenboom, De Rijk Rijlaarsdam, Van den Sande Bakhuyzen, Saeger, Sayes, Schaap, Van Schagen, Schelfhout, Schildt, Schipper, Schippers, Schipperus, Schotel, Schouten, Schulman, Schuster, Van Severdonck, Singer, Sijthoff, Sijthoff van Rijswijk, Slager, Slotman, Sluyters, Smeerdijk, Smits, Smoolenaers, Dirk Smorenberg, Smorenberg, Van Soest, Soler, Spohler, Springer, Stark, Van Starckenborgh, Sterre de Jong, Stevens, Van Stolk, Stortenbeker, Stroebel, Van Strij, Stutterheim, Taanman, Terlouw, Van der Tonge, Thomas, Valkenburg, Vandendaele, Van Velzen, Verhoesen, Veron, Verschuur, Verster, Vertin, Vester, Viegers, De Vletter, Van Vliet, Voerman, De Vogel, Vreedenburgh, De Vries, Van Vuuren, Wagemans, , Van Walcheren, Waldorp, Walter, Van Waning, Weenink, Weiss, Weissenbruch, Welther, Wens, Westerbeek, Wiggers, Willerding, Van Wolde, Wijdoogen, Van Wijngaerdt, Wijsmuller, Zandleven, Van der Zee, Zoetelief Tromp, Zon

taxatie
W.G.F. Jansen
Harlingen 1871 - 1949 Blaricum
 

W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
"Haven van Enkhuizen"
Olie op paneel, 20 x 30 cm, verkocht

W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
Olie op doek, 40 x 60 cm, € 1.400,--

W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
Olie op Paneel, 22 x 31 cm, € 500,--

W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
aquarel , 31 x 47 cm, € 1200,--

W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
olie op doek 45 x 55 cm
 € 1800,--

W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
 verkocht

W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
Olie op doek, 40 x 55 cm, € 1200,-

W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
Olie op doek  35 x 45 cm, € II00,=


W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
olie op board 25 x 35 cm cm
 € 450,--


W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
olie op board 25 x 35 cm
 € 550,--


Willem George Frederik Jansen werd op 25 december 1871 geboren in Harlingen en begon zijn kunstenaarsloopbaan op 20-jarige leeftijd.
Hij ging op de Kunstnijverheidsschool in Haarlem decoratieve kunst studeren.
Daarna ging hij als decoratieschilder naar Amsterdam en schilderde voornamelijk plafonds in Den Bosch, Leeuwarden en Maastricht.
Hij kreeg een betrekking aangeboden in de aardewerkfabriek Rozenburg waar hij een tijd lang aan eigen ontwerpen kon werken totdat hem een positie werd aangeboden in de aardewerkfabriek Gouda en weer later in de aardewerkfabriek "de Distel" in Amsterdam. Dat Jansen het in de pottenbakkerskunst ook goed heeft gedaan bewijzen de vele onderscheidingen die hij daarvoor kreeg.
In 1898 huwde hij Hildegonda Zijlstra, en tussen 1903 en 1908 woonde hij in Den Haag en in Amsterdam.  Er staat geschreven dat hij een bezoek bracht aan Willem Knip in Laren en deze hem er toe over haalde naar het Gooi te komen, waar hij zich kort daarna op 19 juni 1908 ging vestigen in de voormalige Brouwerij in Blaricum, waar voor hem al verscheidene schilders hadden gewoond en gewerkt.
Jansen was een vriendelijke man die erg behulpzaam was.
Vooral in de moeilijke oorlogsjaren heeft hij zich ingezet voor onderduikers.
Hij was ook een goede schilder en een bewonderaar van de Haagse School en de Marissen.
Hij ontwikkelde een eigen impressionistische stijl. Hoewel hij het landschap in het Gooi bekoorlijk vond en dus ook veel schilderde, werkte hij evenzeer in Brabant, Drenthe en in de kustplaatsen als Egmond. W.G.F. Jansen was een uiterst bekwaam kunstenaar met een evenwichtig temperament. Hij liet zich door niemand beïnvloeden in zijn visie en al had hij veel vrienden onder de Larense kunstenaars, zijn kunst bleef onafhankelijk, rustig, sympathiek en warm en was als een spiegel van zijn krachtige persoonlijkheid. Over succes had hij niet te klagen. Hij verkocht goed en had ook relaties met Engelse, Amerikaanse en Canadese kunstkopers.
In Artis heeft hij 2 jaar lang gewerkt aan het Diorama van Texel, een kapitaal doek van 28 meter lang en 9 meter hoog, en dat in 1925 voltooid werd.

W.G.F. Jansen, 1871-1949 Blaricum-Holland
Olie op doek, 50 x 70 cm, € 1600,-