nieuwsbrief
collectie
home
links
restauratie
expositie
route
lijsten
taxatie
schilderijen zoeken
KUNSTHANDEL GALERIE TROMPENBURGH KUNSTHANDEL GALERIE TROMPENBURGH KUNSTHANDEL GALERIE TROMPENBURGH
Ferdinand de Braekeleer

1792 - 1883
Ferdinand de Braekeleer geniet bekendheid als zeer begaafd historie en genreschilder. Hij wordt ook wel Ferdinand de Braekeleer de oude genoemd om hem van zijn zoon te onderscheiden.
 

Ferdinand werd als kind van arme ouders geboren en na hun overlijden werd hij toegelaten op de Kunstschool voor Wezen van Mathieu Ignace van Brade. Later vervolgde hij zijn opleiding bij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Hij won verschillende prijzen met zijn schilderstukken en nadat hij in 1819 de Antwerpse "Prix de Rome" won, vertrok hij naar Italie om daar zijn opleiding te vervolgen, gevolgd door van Brade. Samen bezochten zij diverse Italiaanse steden.
In zijn jonge jaren schilderde Ferdinand datgene wat het meeste geld opbracht, en onder zijn vroege werken bevinden zich onder andere historische en religieuze schilderijen
Na zijn terugkeer vestigde de Braekeleer zich in zijn geboortestad Antwerpen. Hij maakte daar werk, geinspireerd op de oude Vlaamse meesters. Debraekeleer schilderde veelal genre- en historiestukken, waaronder het schilderij De Citadel van Antwerpen na het bombardement van 1832. In 1883 overleed hij.
Zijn werk bevindt zich in veel belangrijke musea.

info; Benezit
Ferdinand de Braekeleer
olie op paneel 49 x 38 cm
verkocht